ijs-break
ijs-break
Wij moeten een nieuwe ijssmaak bedenken voor IJssalon ijs-Break gebaseerd op hun Basisrecept. Het ijs moet een goede textuur een smaak hebben en alleen maar natuurlijke Ingrediënten bevatten.
Bij het vooronderzoek hebben we uitgezocht wat de populairste
ijs smaken zijn in de buurt. En welke nieuwe ijstrends er komen of er al waren.
Al deze informatie hebben we in een poster gezet hieronder zie je een foto
daarvan. Daar zie je alle informatie die we hebben verzameld die ons heeft
geholpen om op onze idee te komen.
We
hebben eerst lootjes getrokken om ons bananen smaak ijs te kiezen, er waren recepten die gebaseerd
waren op het originele recept maar dan heb je bij elke recept 1 ingrediënt meer
of minder. Wij hadden het originele recept maar we moesten alleen meer
basispasta doen dan dat er normaal nodig is. We hebben ons ijs gemaakt en dan in
de vriezer gezet. Paar dagen later hebben we elk groepjes ijsje geproefd en
hebben we een tabel gemaakt en ijsjes beoordeeld.
Een week later hebben we een lijst gemaakt van welke ingrediënten we wilden gebruiken in ons definitieve ijs. wij hebben in ons ijs gebruikt als volgt Basispasta 600 ml, Aardbeien 85 gram, Blauwe bessen 85 gram, Knetter snoep 18 kleine zakjes, Suiker 60 gram, Witte chocolade 1 reep. We hebben docenten van calandlyceum uitgenodigd om ijs te proeven en er kwamen veel docenten om te beoordelen. Ze hebben een beoordelingsschema gevuld en opmerkingen gegeven.
link naar powerpoint: #Powerpoint
link naar verslag: Verslag: #Verslag